Turism

Ce puteți vizita în Zalău, ca să puteți petrece tot weekendul acolo?

Gradina Zmeilor
Rezervatie naturala, considerata de specialisti unica in Europa. Sunt trei astfel de locuri în lume: fund de mare cu roci vulcanice.
Wikipedia

Centrul de Cercetari Biologice Gradina Botanica "Vasile Fati" Jibou
Grădina Botanică "Vasile Fati" este organizata pe sectoare, fiecare sector grupeaza plantele dintr-un anumit punct de vedere, un complex de sere colectionare, de microproductie si cercetare, un acvariu(foarte multe specii de pesti), un parc zoo, o frumoasa si moderna gradina japoneza.
"Puteti pierde linistit cateva ceasuri bune ca sa vedeti toata gradina dar merita toti banii. Care sunt si putini. Orarul 8-19, serele 8-18.30."
Wikipedia


Rezervatia arheologica de la Porolissum
Porolissum a fost un oraș roman din Dacia. Stabilit ca tabără militară în anul 106 d.C., în timpul războaielor daco-romane ale lui Traian, orașul s-a dezvoltat repede prin intermediul comerțului cu băștinașii daci, și a devenit capitala provinciei romane Dacia Porolissensis în 124 d.C. Situl este unul dintre cele mai mari și mai bine păstrate din România. Se găsește pe Măgura Pomăt de pe teritoriul satului Moigrad-Porolissum, respectiv a comunei Mirșid, județul Sălaj.
Wikipedia


Poiana Cu Narcise Racas
Pe cumpăna de ape dintre văile Agrijului şi Almaşului în pajiştile umede în fiecare primăvară, între 28 aprilie - 25 mai apare un adevărat covor de flori din specia Narcissus angustifolius, cu o densitate de până la 70 exemplare/mp. Cea mai spectaculoasă zonă este Poiana Narciselor, cu o suprafaţă de 1,5 hectare. Întreaga arie protejată se întinde pe 241 de hectare. Zona este înconjurată de păduri de carpen şi de stejar, care au un rol important în menţinerea habitatului pentru narcise. Protejarea lor, împiedicarea desecărilor, şi protejarea plantelor este primordială pentru specialiştii Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului Sălaj.
Wikipedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu